Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Nieuws

Tucht­com­mis­sie­le­den ge­zocht met een me­di­sche ach­ter­grond (vrij­wil­li­gers­func­tie)

Publicatiedatum 26-9-2024

Het ISR is op zoek naar sport­art­sen die als lid van een tucht- of be­roeps­com­mis­sie be­trok­ken wil­len zijn bij de be­han­de­ling van tucht­za­ken, in het bij­zon­der do­ping­za­ken.

Het ISR is ruim twin­tig jaar ac­tief voor - na­ge­noeg al­le - Ne­der­land­se sport­bon­den en ver­zorgt daar­voor de on­af­han­ke­lij­ke (tucht)recht­spraak. Op on­af­han­ke­lij­ke en ob­jec­tie­ve wij­ze wor­den mel­din­gen over grens­over­schrij­dend ge­drag zo­als (sek­su­e­le) in­ti­mi­da­tie, do­ping en match­fixing on­der­zocht en be­oor­deeld. Hier­voor zijn ruim 50 vrij­wil­li­gers be­trok­ken die zit­ting heb­ben in één of meer tucht­com­mis­sies van het ISR. De­ze com­mis­sies wor­den di­vers sa­men­ge­steld uit een pool met rech­ters, ad­vo­ca­ten, ge­drags­des­kun­di­gen en (sport-)art­sen en le­den met een (top)sport­ach­ter­grond.

Van­we­ge het be­rei­ken van de maxi­ma­le zit­tings­ter­mijn van een aan­tal art­sen, is het ISR op zoek naar ver­ster­king op dit spe­ci­fie­ke ter­rein. Daar­bij gaat het met na­me om de be­han­de­ling van do­ping­za­ken. Hier­bij wor­den re­gel­ma­tig door de be­schul­dig­de, dan wel door de Do­ping­au­to­ri­teit, me­di­sche in­for­ma­tie à char­ge of à de­char­ge in­ge­bracht. Ken­nis en in­zicht van­uit het me­di­sche vak­ge­bied is dan zeer wel­kom voor een goe­de be­oor­de­ling van de fei­ten.

Het be­treft een vrij­wil­li­gers­func­tie en de in­zet is op ba­sis van be­schik­baar­heid. De mees­te tucht­rech­ters wor­den ge­mid­deld drie keer per jaar in­ge­zet, af­han­ke­lijk van de in­stroom van nieu­we za­ken.

Wilt u bij­dra­gen aan een vei­li­ge en eer­lij­ke sport en heeft u in­te­res­se in de­ze func­tie? Kijk dan voor meer in­for­ma­tie de va­ca­tu­re op isr.nl >